El plaer de l'escriptura

El plaer de l'escriptura
el plaer de l'escriptura

dimecres, 19 de març del 2014

ELS ENCANTS

Sembla que dins el mercat dels Encants Vells el rellotge ja fa temps que es va aturar, obrint el portal de Barcelona cap a una terra perduda, deixant enrere la modernitat de la ciutat. Entre els seus ambulants carrerons sempre hi trobaràs objectes inesperats, alguns lleugerament avantguardistes, alguns altres ancestrals. Piles de roba amuntegada, perfums embriagadors i calçats, o fins i tot electrodomèstics i llibres descatalogats.També hi regna el col.leccionisme i l'antiguitat.

Persones de diverses cultures es passegen pel mercat admirant figures de porcellana amb deteniment, escoltant el so dels gramòfons o bé qüestionant-se quina porta deu obrir la clau de bronze que tenen al davant. Cadascú decideix quina suma de diners pot gastar, la diferència en aquest aspecte és diàfana entre els estris de cuina i els mobles clàssics restaurats. Els venedors celebren subhastes i anuncien ofertes difícils de rebutjar, però molta gent avui dia només hi entrar a mirar. 

Cal dir per acabar que molts dels aparadors amaguen l'essència dels Encants. Si tens sort, fas troballes; si no, sempre hi pots tornar l'endemà.

                                      Raül de la Torre Bautista, 3r ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada