El plaer de l'escriptura

El plaer de l'escriptura
el plaer de l'escriptura

divendres, 29 d’abril del 2016

LA CARÍCIA DE LES ONES

James Favors va créixer en la pobresa, era sempre al camp. Treballava, amb la seva mare, les terres del senyor Cooper  i no podia anar a l’escola com els nens rics.  Quan va fer 16 anys va decidir fer un viatge i anar a veure la mar.  En James volia canviar de vida i viatjar pel món. Es va acomiadar, entre  llàgrimes, de la seva mare.

Quan va arribar a la costa va veure un preciós paisatge on es reflectia  la llum del sol de la matinada i se sentia el tranquil·litzant so de les onades combinat amb el cant dels ocells. Va decidir dedicar la seva vida a la mar i a la seva immensa bellesa.

Es va dirigir al port i va veure un vaixell, el Gold Boat. En James va demanar permís per parlar amb el capità. Anthony; el capità es va quedar molt sorprès quan en James va dir que volia treballar per ell.  Anthony no ho va permetre ja que era molt jove i no tenia experiència. El noi va replicar dient que volia dedicar la vida a la mar, que era el seu somni. Un mariner, Paul Tyson va sentir aquelles paraules i li van recordar a ell quan va entrar al vaixell ara feia un any. En Paul va intentar convèncer el capità que acceptés en James com a mariner. El capità ho va fer amb la condició que havien de passar tres anys abans que pogués treballar al vaixell de transports.

En James va tornar amb la seva mare al camp. Quan va fer els 19 anys, va tornar a la costa a esperar el Gold Boat. El vaixell va arribar i el James va començar la seva aventura. Es va fer molt amic d’en Paul. Ells dos i tota la tripulació van viatjar per tot el món i es despertaren cada dia amb el tranquil balanceig de les ones. En Paul i en James sempre s’explicaven històries i contes mente sentien la meravellosa melodia dels ocells.


De cop, en James va morir i el van voler enterrar al seu lloc de naixement. En Paul, en canvi, va dir que el llencessin al mar. Així descansaria al costat del seu únic amor veritable.

                                                                                                           Arnau Cano (1r ESO)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada